כיליד ניגריה, דנגוטה גדל באחת מן המשפחות העשירות ביותר באפריקה, רכש ידע וכלים שלימדו אותו כיצד לפתח אימפריה עסקית ולשמור עליה חיה ונושמת לאורך השנים. כיום, ברשותו חברות במגוון תחומים ולרבות המסחר של מוצרי בסיס, הנפט, האלכוהול, התחבורה, הנדל”ן ועוד.
התעוררות
דנגוטה נולד בניגריה בשנת 1957 למשפחה עשירה מאוד, שכבר בזמנו הייתה מן העשירות ביותר באפריקה. בהיותו ילד, הוא היה נוהג לקנות ממתקים ולמכור אותם לילדים אחרים מתוך אהבה אמיתית לעסקים.
בשנת 1978, הוא סיים את לימודיו באוניברסיטת בירמין קודו בניגריה, וקיבל תואר במנהל עסקים תחת אישור אוניברסיטת אל-עזר, קהיר.
תוך כדי לימודיו, דנגוטה הרגיש שיש לו את הביטחון, הידע והיכולת לפרוץ אל עולם העסקים, בעיקר בזכות כל החינוך הטוב שמשפחתו הקנתה לו. עקב כך, כבר בשנת 1977 הוא לווה מדודו כסף במטרה לייסד את קבוצת דנגוטה, כחברת מסחר קטנה העוסקת בייבוא מוצרי בסיס ועתידה להתרחב.
הכספים שלווה דנגוטה מדודו אפשרו לו לייבא סחורה במחירי רצפה מספקים בינלאומיים. שני המוצרים הראשונים העיקריים שלו היו אורז מתאילנד וסוכר מברזיל. לאחר מכן, הוא מכר את המוצרים הללו בכמויות קטנות לצרכנים בכפר שלו במחירים יקרים יותר.
היוזמה נחלה הצלחה ובמהרה סייעה לדנגוטה לייצר ממון רב. בריאיון עם מגזין Forbes, דנגוטה טוען שבימים הטובים ביותר שלו הוא היה מרוויח לא פחות מ- 10,000 דולר, מה שאפשר לו להחזיר את מלוא ההלוואה שלקח מדודו לאחר כשלושה חודשים בלבד.
מייבוא לייצור פנימי
בשנת 1997, דנגוטה הבין שעקב היותו מתווך שמייבא מוצרים ומעביר אותם ללקוחות, הוא מבזבז הרבה כסף שהיה יכול לחסוך בקלות, אם היה מייצר את המוצרים בעצמו. כתוצאה מכך, הוא הקים מפעלים במטרה לייצר את המוצרים שייבא ב- 20 השנים קודם לכן כמו פסטה, סוכר, מלח וקמח.
בו-בזמן, דנגוטה החליט להרחיב את פעילותו העסקית ורכש חברה שעוסקת בתחום הבטון. הוא הניע אותה להצלחה משמעותית ובשנת 2005 הגדיל את המחזור שלה למיליונים של דולרים בשנה.
תוך כך, דנגוטה ניצל את הקשרים החדשים שלו בתחומי הבנייה והבניין והקים מפעלים רבים יותר המחירים זולים יותר ממחירי השוק, במטרה להגדיל את הפעילות שלו גם בתחום ייצור הסוכר, המלח, הקמח והבטון. כיום, ברשותו חברה נפרדת לכל אחד מן המשאבים הללו, כאשר כל אחת מהן מונפקת בבורסה בנפרד.
עם השנים, דנגוטה הגדיל את פעילותו בתעשיית המזון למגוון של עסקים בתחומי המזון המעובד, המשקאות הממותקים, הקמח, האלכוהול ועוד. החברה עדיין מייבאת אורז, דגים וחומרי דישון.
החברה אף החלה לייצא מוצרים מניגריה ולרבות כותנה, אגוזי קשיו, קקאו, זרעי שומשום, ג’ינג’ר ועוד למגוון מדינות ברחבי אפריקה.
בנוסף, דנגוטה החל להשקיע בחברות בתחום הנדל”ן, הבנקאות, התחבורה, הטקסטיל והנפט, וכיום עובד על מתקן זיקוק עצום בלאגוס, שאמור להיפתח רשמית בשנת 2021. כיום, קבוצת דנגוטה נחשבת לעסק הגדול ביותר בדרום אפריקה, עם יותר מ- 11,000 עובדים תחת שורותיה ושווי של יותר מ- 10 מיליארד דולר.
דנגוטה מתגאה בכך שהוא משקיע כל דולר ודולר שהוא מרוויח חזרה בעסק. בניגוד לבעלי עסקים רבים שמעדיפים להשאיר את הכסף בבנק, דנגוטה מאמין שהשקעה חוזרת מביאה לגדילה המהירה ביותר. ואכן, ראיות לא משקרות ואין ספק שההתפתחות העסקית המהירה של קבוצת דנגוטה התאפשרה בזכות צורת ההתנהלות החכמה.