הוא החל את הקריירה שלו כמהנדס בחברה של אביו, הפך למיליארדר כשפרץ לעולם האופנה לאחר שקיבל את הזדמנות חייו ורכש את המותג Christian Dior, וכיום מכהן כנשיא קבוצת לואי ויטון, המהווה את הבעלים של מאות חברות, רבות מהן בתחום האופנה.
ילדות, ראשית קריירה ו-Christian Dior
ברנארד ארנו נולד בשנת 1949 בצרפת, ומימי ילדותו נועד להיכנס לעסק המשפחתי. סבו של ברנארד מצד אימו היה איש עסקים ממולח, שהפקיד בידי אביו את הבעלות והניהול של חברה בתחום הנדסת בניין בשם Ferret-Savinel. לאחר שארנו סיים את לימודיו באוניברסיטת אקול פוליטקניק, בית הספר המוביל בצרפת בתחום ההנדסה, החל לעבוד בחברה של אביו.
ארנו הוכיח יוזמה, נחישות ופיקחות לאורך כל הפעילות שלו בחברה של אביו, והתקדם במהרה להיות נשיא החברה. תוך כך, הוא שכנע את אביו לשנות את המיקוד של החברה מהנדסה לנדל”ן, והגדיל את המחזור העסקי של החברה מידי שנה בשנה.
בשנת 1984, ארנו חדר לראשונה לתעשיית האופנה כאשר רכש את חברת Financière Agache ב- 15 מיליון דולר, חברה בתחום המסחר היוקרתי, והפך למנכ”ל שלה. לחברה זו היו חברות-בת רבות, כמו Boussac Saint-Frères, שבין היתר הייתה הבעלים של חברת הבת Christian Dior.
חברת Boussac Saint-Frères נמצאה בקשיים, לכן ארנו מצא לנכון למכור את רוב נכסיה של החברה, מלבד רשתות החנויות של Christian Dior ושל המותג המוכר ביותר בצרפת Le Bon Marché.
לואי ויטון ועלייה לגדולה
ההחלטה לשמור על Christian Dior “קרובה ללב” שינתה את חייו של ארנו. לאחר שנחשף לעולם האופנה ולפוטנציאל הרב הטמון בו, ואף גילה כי יש לו אהבה וכישרון לניהול בתחום, למד כי עליו להשקיע את מיטב מאמציו בהתברגות לעולם זה, ותכנן לעשות זאת על ידי השתלטות על קבוצת לואי ויטון.
בשנת 1988, ארנו הוסיף לחדור אל עולם האופנה ורכש מניות של חברת לואי ויטון, בשווי של 1.5 מיליארד דולר. הוא המשיך לרכוש יותר ויותר מניות של החברה, במטרה להחזיק במירב המניות ולהביא לפירוק קבוצת לואי ויטון. ואכן, כשנה לאחר מכן ארנו כבר היה הבעלים הגאים של 43.5% מלואי ויטון, ועקב כך היה בידו הכוח לפזר את הקבוצה ולהפוך למנכ”ל ומנהל החברה הבלעדי.
מאז ועד היום, ארנו מנהל את החברה ביד חזקה ובזרוע נטויה, והפך אותה לאחת מקבוצות היוקרה הגדולות ביותר בעולם, על ידי ביצוע של השקעות נכונות ומיתוג של כל חברה וחברת-בת כאישיות מרשימה בפני עצמה. תוך 11 שנים בלבד, היזם הפיקח הכפיל את המחזור של חברת לואי ויטון פי 15, והגדיל את הרווחים שלהם פי 5.
ארנו רכש חברות נוספות רבות בתחום האופנה ומוצרי היוקרה ולרבות Céline, Berluti, Kenzo, Guerlain, Loewe, Marc Jacobs, Sephora, DKNY, Fendi ועוד. בשנת 2019, קבוצת לואי ויטון רכשה את חברת תכשיטי היוקרה Tiffany & Co בלא פחות מ- 16.2 מיליארד דולר! עסקה זו נחשבת לעסקה היקרה ביותר בהיסטוריית תעשיית האופנה.
איש העסקים אף הרחיב את תחומי ההשקעה שלו והחליט להשקיע בעיתון צרפתי בשם La Tribune שגרם להפסדים ולכן נמכר לאחר כמספר שנים. במקומו, ארנו רכש עיתון צרפתי אחר בשם Les Échos שהניב לו רווחים נאים.
התפתחות בינלאומית ותחומי השקעה חדשים
בשנות ה-90 ארנו החל מביט רחוק יותר, והקים בניין משרדים ענק בניו יורק לניהול קבוצת לואי ויטון, שהיה אחראי בעיקר על הטמעת המותג וכל חברות הבת שלו בארצות הברית.
לצד זאת, הוא החל להשקיע במגוון של חברות בתחום האינטרנט כמו Netflix ,Boo.com ועוד, והוסיף להשקיע בתחום הנדל”ן הפרטי והמסחרי.
בשנות ה- 2000, השקיע סכומים רבים במטרה לחדור לשווקים נוספים ולרבות תעשיות המזון, שייט היוקרה, היין והאומנות. למען האמת, ארנו ידוע כאספן אומנות לא קטן, שכיום ברשותו יצירות של האומנים הגדולים מכולם כמו פיקאסו, הנרי מור, אנדי וורהול ועוד. הוא מקפיד להטמיע את אהבתו לאומנות גם בקבוצת לואי ויטון ופעמים רבות ניתן לראות בחנויות היוקרה שלו יצירות אומנות ברמה גבוהה.
יחד עם אהבתו לאומנות, ארנו אף ידוע בנדיבותו ובפילנתרופיה שלו ותרם למעלה מ- 200 מיליון יורו לתיקון קתדרלת נוטרדאם לאחר שנשרפה.