אנו הולכים לשתף את אחד מסיפורי ההצלחה המרשימים ביותר, סיפור של אדם שלא היינו “מהמרים” על ההצלחה שלו בחיים לאור הנסיבות – אך למרות הכל, הוא הוכיח לנו שבעזרת נחישות, התמדה וגם ראש עסקי מבריק ניתן להצליח כנגד כל הסיכויים. בעזרת חשיבה באופן שקול במיוחד, התעלמות מרעשי הרקע ובניית אסטרטגיה ברורה להצלחה פטריק מוכיח לנו שניתן ליצור לעצמך עתיד כלכלי מובטח.
לפני שמדברים על הסיפור של פטריק, אולי כדאי לתאר במשפט את הרקע – צרפת היא מדינה שראתה המון מהגרים בחייה. למעשה, לאורך 40 השנים האחרונות מהגרים רק ממשיכים להגיע לצרפת, במיוחד מצפון אפריקה בדומה לפטריק. רוב העולים “מסתפקים במה שיש”, כי יודעים שזה המצב, אז מנסים לקבל אותו ככל הניתן. הם לא חושבים על הצלחה או על בניית חיים עצמאיים, ובטח אין להם שאיפות כלכליות ברמה של להיות אנשי עסקים. אך פטריק לקח את הכישלון שלו לרמה הבאה, ולא רק שהצליח אלא הפך לאחד האנשים העשירים בצרפת. סיפור ההצלחה שלו מייצר לא מעט ביקורת בנוף, אך גם גורם ללא מעט אנשים להביט בהשתאות ולחשוב לעצמם – מה הוא עשה כל כך טוב?
הילדות של פטריק דרהי
הוא נולד להורים ששניהם היו מורים למתמטיקה, וזה אולי משמש כחלק מן הסיבות אשר גרמו לו להיות אנליטי ומחושב מאוחר יותר בחייו, בעסקים שלו או בכל דבר שעשה. לאורך 15 השנים הראשונות לחייו הוריו גידלו אותו במרוקו, וכשהגיע לצרפת – לאור העובדה שכבר למד מתמטיקה באופן איכותי, הצליח לקבל במהירות את התואר שלו בהנדסה מאוניברסיטת אקול פוליטכניק בפריז. כשסיים את התואר, החליט לצלול לעולם העסקים. הוא לא דמיין בכלל שמה שהיה נראה דאז כהתחלה תמימה למדי, תהיה תחילת הדרך המשמעותית במסעו להפוך להיות אחד האנשים הכי עשירים בצרפת.
תחילת הקריירה של פטריק
חכמתו של דרהי ויכולתו לראות דברים בצורה אנליטית שימשה אותו רבות בעסקים שלו כבר בגילו הצעיר, ובתחילת שנות ה-90 החליט לייסד את חברת UPC, שהיום ידועה בשם Altice. עד היום, הוא מחזיק בבעלות על החברה.
מהר מאוד, דרהי התברג לתוך עולם העסקים ושיטת העסקאות שלו הייתה מאוד פשוטה וחכמה כאשר לנגד עיניו עמדו 2 מטרות בתחום הסלולר: הראשונה – לשקם חברות כושלות, והשניה – למשוך לקוחות לחברה שלו.
כך, הוא בנה תוכנית בה החברה שלו תמצא חברות סלולר שהחברה שלהם כיום נמצאת בהפסדים, ותרכוש את העסק שלהם. מדוע לרכוש עסק כושל? משום שכך הוא יכול לרכוש את החברות במחיר זול ולשפר אותן. למעשה, הוא והצוות שלו פעלו כמכונית מירוץ ללא מעצורים. הם לא עצרו במדינתם, אלא חיפשו מפעילי סלולר בפורטוגל, צרפת, בלגיה, הרפובליקה הדומיניקית ואפילו ישראל. עד מהרה, זו הפכה לשיטת העבודה המרכזית שלו והוא התחיל להתעשר.
הדרך לזהב – הקמת Altice
בשנת 2001 פטריק החליט להקים את חברת Altice, שצמחה באופן משמעותי בעיקר לאור דרך הפעולה המדהימה, המבוססת על כשרונו הייחודי במתמטיקה ויכולתו לצפות מהלכים ולחשבם באופן אנליטי. כך, שיטת העבודה שבנתה את רוב ההכנסות של חברת אלטיס הביאה אותה להרחבת הפעילות בצרפת, ארה”ב, פורטוגל וישראל. ב-2015, דרהי רכש את חברות הכבלים האמריקאיות Cablevision ו-Suddenlink Communications בסכום של 27 מיליארד דולר ואיחד אותם לכדי חברה אחת בשם Altice USA הפועלת באמריקה. עד מהרה, באמצעות לקיחת חברות כושלות והשבחתן, פטריק הצליח להרחיב את פעילותו לכל העולם באופן שמעורר השראה בכולם.
קריירה
באמצעות שיטת העבודה יוצאת הדופן הזו, הוא הצליח לשנות את שיטות העבודה של החברות ולהפוך אותן לרווחיות. לא הכל היה ורוד, אבל בסופו של דבר אי אפשר להתעלם מהעובדה שהשיטה שלו הפכה לפס ייצור של ממש. עד 2014, הוא כבר החזיק בכמעט 75% ממפעילת הכבלים הגדולה ביותר בצרפת לאחר שהצליח לנצח את אחת המשפחות החזקות ביותר בצרפת. פטריק טיפס עוד במעלה ההר, והגיע לרכישת כמה מחברות הטלקום המובילות בצרפת ובפורטוגל בעסקאות בשווי 8 מיליארד דולר – מה שהכתיר אותו לתואר “הישראלי העשיר בעולם”.
חיים אישיים
לפטריק דרהי יש ארבעה ילדים מאשתו לינה דרהי ועל חייו הפרטיים הוא לא נוטה יותר מדי לפרט. עד שנת 2014, הוא לא הסכים כלל להתראיין לתקשורת עד שנתן את הראיון הראשון שלו בשנה זו. בתור אדם שידוע בהתנהלותו הזריזה, לקח לו רק שעה מהרגע בו נפגש איתה להציע נישואין.
תחביביו הם אמנות, ציור, מוזיקה קלאסית, סקי, רכיבה על אופניים והליכה.
פרסים והוקרה
בשנת 2016 פטריק דרהי הקים את רשת החדשות העולמית i24 בצרפתית, אנגלית וערבית, במטרה להציג בעולם תדמית מדויקת ואמיתית של ישראל וקיבל פרס דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה העברית בירושלים.